Сәуір айындағы ең төменгі күнкөріс деңгейі белгілі болды

Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы ең төмен күнкөріс деңгейінің шамасы 2018 жылғы сәуірде өткен аймен салыстырғанда 0,5%, 2017 жылғы желтоқсанмен – 2,9%-ға жоғарылады.

ҚР ҰЭМ Статистика комитетінің баспасөз қызметі мәлім еткендей, оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі 19,8%, сүт, тоң май өнімдері мен жұмыртқаны — 15,6%, жемістер мен көкөністерді — 10,3%, нан және жарма өнімдерін — 7,3%, қант, шай және дәмдеуіштерді — 2%-ды құрады.

2017 жылғы сәуір айынан 2018 сәуір айына дейінгі күнкөріс деңгейі

k03-05-2018-1

Дереккөзbaq.kz