Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы ең төмен күнкөріс деңгейінің шамасы 2018 жылғы сәуірде өткен аймен салыстырғанда 0,5%, 2017 жылғы желтоқсанмен – 2,9%-ға жоғарылады.
ҚР ҰЭМ Статистика комитетінің баспасөз қызметі мәлім еткендей, оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі 19,8%, сүт, тоң май өнімдері мен жұмыртқаны — 15,6%, жемістер мен көкөністерді — 10,3%, нан және жарма өнімдерін — 7,3%, қант, шай және дәмдеуіштерді — 2%-ды құрады.
2017 жылғы сәуір айынан 2018 сәуір айына дейінгі күнкөріс деңгейі