Басты бет Жаңалықтар Қазақстанда ет өнімдерін өндіру көлемі екі есеге артты

Қазақстанда ет өнімдерін өндіру көлемі екі есеге артты

Фото: Аqmeshit-aptalygy.kz
Ауыл шаруашылығы министрлігі 2025 жылдың алғашқы екі айында сиыр мен қой етінің экспорты 2024 жылдың сәйкес кезеңімен салыстырғанда екі есеге өскенін хабарлап отыр.

Шұжық өнімдерінің экспорты 2,7%-ке, ет консервілері 3,6 есеге өсті.

Жаңа сойылған мал еті және салқындатылған ет өндірісі 2024 жылы 5%-ке – 79,9 мың тоннадан 83,8 мың тоннаға дейін, шұжық өнімдерін өндіру – 5,2%-ке – 71,9 мың тоннаға дейін, ет консервілері – 4,9%-ке – 5,9 мың тоннадан 6,2 мың тоннаға дейін өсті.

2025 жылдың алғашқы үш айында еттің барлық түрін өндіру көлемі 2,8%-ке өсті, сонымен қатар:

  • субөнімдер – 20%-ке;
  • шұжық өнімдері – 12,6%-ке;
  • ет консервілері – 34,6%-ке.

Жеткізудің негізгі бағыттары мынандай болып отыр:

  • Өзбекстан – 20,7 мың тонна сиыр еті және 13,9 мың тонна қой еті;
  • БАӘ – 1,2 мың тонна қой еті;
  • Иран – 1,2 мың тонна қой еті.

Exit mobile version